Hanebný parchanti

28.03.2013 17:12

Je jich všude tolik, že musíte mít velké štěstí nenarazit aspoň na jednoho během normálního dne. Tím myslím normální den, kdy použijete internet, přečtete si noviny, kouknete na televizi. Jo, jsou to politici, tihle nanebný parchanti, kteří jsou hlavní příčinou současných evropských problémů. A rozpoznávají to už nejenom Češi, ale i občané ve Španělsku, Portugalsku, Kypru, Itálie, ale i v jiných zemích.

Letošní rok bude v EU vnímán jako rok, kdy se z ekonomické krize stala krize politická. Politici se v eurounii už šestý rok schovávají za centrální banky, a neustále si jen kupují čas pro sebe, krájením salámu od splátky ke splátce, jenže lidem už dochází trpělivost. Česká republika do toho srabu sklouzává postupně, v závislosti na obchodě s EU. Veškeré centrální plánování, za které lze považovat i řízené keynesiánské pumpování nových peněz do ekonomiky prostě nikdy nefungovalo a nefunguje. Kdyby fungovalo, jsou všechny snahy amerických QE ekonomickými zázraky. Evropské snahy velké trojky: ECB, MMF a Evropské komise jdou stejným směrem, jenomže se tím neustále rozšiřuje veřejné dluhové portfolio. Pokud víc než polovina evropské populace nějakým způsobem žije z veřejných peněz, jako státní zaměstnanci, nebo jako příjemci sociálních dávek, máte víc než polovinu voličů, kterým současný stav vpodstatě vyhovuje. A vědí to samozřejmě i hanebný parchanti, kteří touží po moci.

Současná česká vláda s radostí splnila program sociálních demokratů bez ohledu na své předvolební sliby a s nefunkční pravicovou nálepkou tito nepopulární hanebný parchanti nemají bohužel šanci zastavit nástup jiných hanebných parchantů z řad socialistů a komunistů. Voliči mají naštěstí sílu politiky vyměňovat, ale nikdy to nedopadne tak, jak si každý jeden volič přál. V Itálii již občané nastartovali počátek změn nespokojenou anarchií volbou spolku Peppe Grilla - Hnutí pěti hvězdiček, které odmítá politiku eurounijních hanebných parchantů. Rozjásaná Christine Lagardeová oznámila výsledek nočního jednání na Kypru, výsledek známe. Ti, kteří přijdou o peníze vlastně neví o kolik, třeba až o 40%, Kypr prostě musí doplatit ten zbytek dluhu. Lagardeová si může jít sednout až na 10 let do basy, ale za jiný hřích, který možná spáchala, když pomohla podnikateli Bernardovi Tapiemu (bývalý ministr francouzské vlády a kamarád Nicolase Sarkozyho) získat více jak 285 mil. eur. Hanebný parchanti si pomáhají.

Čeští socialisti s komunistama si budou muset dát velký pozor s nafukováním českého dluhu, až vyženou Kalouska, ale oni se na to těší. Stejně jako Zeman, který s těma rudejma koulema bude vesele pohazovat. Evropská unie na Kyperské kauze zřejmě vyslala signál Španělsku a ostatním zemím, které mají letos splatit dluhy, že Německo opravdu nechce tahat horké kaštany úplně za všechny.